BergslagensVVS

Örebro – 019-25 40 01
Lindesberg – 0581-531 00
Info@bergslagensvvs.se

VVS montör

VVS montör är yrkestiteln för en rörmokare och det mest förekommande begreppet när man pratar om yrket. VVS står för värme, ventilation och sanitet och det är precis det en rörmokare/VVS montör arbetar med. Dagarna för en VVS montör kan se lite olika ut, det kan vara allt från att utföra service åt hushåll med stopp i avlopp till att arbeta med nybyggen och vara med och planera för att VVS systemen ska fungera på ett bra och säkert sätt.

Vissa rörmokare är specialiserade mot vissa områden. Är man specialiserad mot ett område med stor efterfrågan kan det innebära bättre betalt. Som rörmokare kan man specialisera sig inom områden som elsäkerhet, avlopp eller uppvärmningssystem.

Hur blir man VVS montör? Det finns olika tillvägagångssätt för att bli VVS montör. Gymnasieutbildning, vuxenutbildning eller lärlingsanställning. Efter gymnasieutbildningen och vuxenutbildningen följer även en lärlingsperiod med slutprov innan man är certifierad vvs-montör. Mer om detta går att läsa under utbildning.


.